در بعضی از موارد پس از بازسازی، کاربری ملک مورد نظر نیز تغییر پیدا میکند؛ برای مثال تغییر کاربری یا بازسازی ساختمان مسکونی به ساختمان اداری و یا تغییر کاربری از ساختمان مسکونی به تجاری.
انواع بازسازی خانه های قدیمی کدام است؟
حذف و اضافه کردن دیوار
در بعضی موارد برای بازسازی با تغییرات عمدهای در ملک مذکور روبه رو هستیم برای مثال ممکن است کارفرما از ما بخواهد که دیوارهای تیغه بندی و باربر را در بعضی از بخشها حذف کرده و به جای آن از پارتیشن و تیغه بندی های موقت استفاده کنیم و یا بالعکس در بعضی موارد باید دیوار و تیغه بندی جدید اضافه کنیم تا فضای اتاقها از یکدیگر جدا شود. بدین منظور باید ابتدا نیروی کار لازم برای تخریب، بنایی و گچکاری را فراهم کنیم و سپس شروع به کار نماییم: در مورد حذف دیوارهای باربر باید کاملا دقت شود که از جک و حائل استفاده گردد چون دیوارهای باربر علاوه بر وزن خود وزن بار طبقه بالای خود را نیز تحمل میکنند، و در صورت تخریب ممکن است به ملک مورد نظر آسیب وارد شود.
تخریب کف
با ورود مصالح و طرحهای نوین برای ساختوساز و بازسازی خانهها، شرایط برای ایجاد تغییراتی در ساختار خانههای قدیمی حس میشود؛ برای مثال با ارائه کفپوشهای جدید مانند سرامیکهای پرسلان و کف بتنی امکان بازسازی خانه قدیمی بوجود میآید. برای این که کف را عوض کنیم ابتدا باید کف قبلی را تا رسیدن به لایه استراکچر حذف کنیم وسپس در صورت نیاز، بتن ریزی مجدد انجام میدهیم و سپس روی بتن جدید ملات ماسه سیمان کشیده و کف جدید را قرار میدهیم.
تغییر نمای ساختمان
امروزه تنوع بسیار زیادی در طرح نمای ساختمانها ارائه گردیده است: برای مثال نمای رومی، نمای چوبی، نمای بتن GFRC، نمای شیشهای، نمای سیمانی و …
در مورد اجرای نما باید دقت شود که پوشش نمای ساختمان علاوه بر این که زیبایی و جلوه بصری با ساختمان میبخشد نقش پوشش محافظ را نیز برای ساختمان بازی میکند، بدین منظور باید از نمایی استفاده شود که در برابر عوامل خورنده شیمیایی مانند سولفاتها و کربناتها مقاوم باشد.
برای حذف نمای قبلی باید مقدمات کار فراهم گردد، همچنین ایمنی افراد هنگام تخریب نما از اهمیت ویژه ای برخوردار است، نصب داربست برای ایمنی کارگران و رفتوآمد راحت تر آنها در ارتفاع و نصب توری حفاظ به منظور جلوگیری از سقوط وسایل و مصالح ضروری است.