متن سربرگ خود را وارد کنید
جذابیت بازار ملک
عرض سلام و ادب دارم خدمت تمامی دوستان و همراهانی که تیم ما رو دنبال میکنن و به ما ارج می نهند امیدوارم مطالبی که گفته میشود مورد استفاده تمامی شما عزیزان باشد و مشکل گشا شما دوستان و چراغ کوچکی بر راه پرمهرتان بشود.
در این بخش میخواهیم راجب جذابیتی که بازار ملک برای سرمایه گذاران ایجاد کرده بیشتر باهم صحبت کنیم وقلقکی در این وادی داشته باشم .
همانطور که مستحضر هستید اکثر سرمایه گذاران تولید کنندگان دکتر های عزیز و تقریبا اکثریت جامعه دستی در ملک و بازار ملک دارند چرا ؟؟؟؟؟؟ اینجای جای سوال بزرگی است که فقط در کشور بزرگ ما ایران این اتفاق میافتد یا خیر ؟؟؟ که در پایان پاسخ درستی خواهیم گرفت .
بازار ملک در کشور به امن ترین و پرسود ترین بازار معروف است ضمن رونق فراوانی که دارد اما به راستی چرا ؟ این سیاستی است که ما از آن خبر نداریم یا تفحص عمیقی در آن نکردیم . در حقیقت باید گفت ریشه در چند سال پیش دارد در زمان های جنگ و دهه ی معروف شصت در آن زمان و در واقع بعد از انقلاب و بعد از جنگ ملک بی ارزش نبود (در حقیقت هیج جای دنیا و هیچ وقت ملک بی ارزش نبوده) و ارزش کنونی را نیز نداشت در بازار جایگاه خود را داشت و ساخت و ساز نیز رونق مخصوص به خود را دارا بود اما در آن زمان به دلیل پرورش بی رویه جمعیت زاد و ولد های زیاد مشکلات بعد از جنگ کمبود کار و ……… صاحب خانه هایی مثل پدران من و شما که خوب بیزینس پر رونقی نداشتند و صد البته یک سری کارخانه هایی که به دلیل تغییر نظام تعطیل شدند برای اینکه سرمایه گذاری کرده باشند و محل امنی برای فرزندان خود درست کنند در اصل خانه دارشان کرده باشند روی به ساخت ملک ها کلنگی خود آوردند. همینجا یک پرانتز باز کنیم در شهرهای کوچک و روستا هت زمین زیاد بود و پدران به فرزندان خود زمین میبخشیدند به عنوان سرمایه آغاز زندگی اما در کلان شهرها به خصوص تهران این امکان وجود نداشت.
خوب این مهم باعث شد یک موج عظیمی از ساخت و ساز های ده 60 و 70 شکل بگیره و ساختمان های کلنگی زیبا خانه باغ های که ماها هزاران خاطره در آن داشتیم تبدیل به آپارتمان های 3 یا 4 طبقه گردد و پدران به همراه داماد و عروس خوب خوش در آن زندگی کنند تا اینجای مسئله نیز خیلی مشکل خاصی بوجود نیامد اما در مناطقی که ارزشی داشتند و تجاری اداری بودند بیشتر شکل بیزینس به خود گرفتند و داشتن تراکم ارزش زمین ها را بیش از پیش بالاتر برد حالا دیگه کم کم وارد حرص طمع چند جبه موجود میشویم مالک ، شهرداری ، سازنده ضمن اینکه تازه ما متوجه افزایش جمعیت و ترافیک در شهر میشویم و حالا شهر ما با ایجاد تراکم کوچه های تنگ تری دارد شهر داری به فکر ایجاد راههای جدید اتوبان و خیابان و شهر سازی و تعریز و مالکین به فکر ارزش زمین خود که حالا دیگه به میلیون رسیده سانده ها معمار های پیر و کهنه ای که ایده جدید ندارند و اینجاست که شهر در لحظه ای گیر میکند. جلوی ساخت ساز گرفته شود شهر سازی پیش نمیرود عملیات شهرسازی ملزم به از بین بردن بخشی از زمین افراد است چه کار باید کرد ؟ ما کجا این قصه ایم چجوری باید به جامعه کمک کرد ؟ شهرداری روی آورد به ایجاد تراکم بیشتر و دادن زمین در بخش های خارجی شهر یعنی در اصل وسعت بخشیدن شهر عکس العمل مالکین دلالان و سازندها نیز افزایش قیمت بود و این چرخه تا ده 80 ادامه پیداکرد تا آنجایی که بحث مسکن ملی یا مهر به وسط کشیده شد.
طرح مسکن مهر : این طرح بسیار طرح عالی بود بودجه ای تسویب شد تا دولت با پیمانکاران خود و کمک پیمانکاران خصوصی در زمین های اطراف شهر که ارزش پایینی داشت با کمترین هزینه ساخت و سازی انجام دهند و افرادی که توانایی خرید ملک را ندارند شناسایی و به آنان باقیمت پایین یک جورایی فقط قیمت ساخت این املاک واگذاری گردد.
اما متاسفانه نه کمک نکرد بلکه زد چشمشم گور کرد .
حالا چرا ؟
یک سری سود جو این وسط آمدند و دلالی پیمانکار کردند، کارفرما با مزایده و مناقصه کار رو واگذر میکرد یک سری شبه پیمانکار با اسناد ساختگی می آمدند و با قیمت بسیار باورنکردنی و پایین در مناقصه برنده میشدند کارفرما با توجه به اسناد راهی نداشت جز پذیرفتن این شرکت های دروغین در نتیجه بعد از گرفتن مبلغ ودیعه و انجام بخش جزئی از پروژه در خواست کلیم میکردند کارفرما یا باید با این افزایش احجام و مقادیر موافقت میکرد که مخالف ضوابطشان بود یا باید دستور خلعیت پیمانکار را میداد که نتیجه استاپ پروژه میشد خوب این وسط کی سود میبرد پیمانکار که اصطلاحا بد بخت شده کارفرما کارش خوابیده فشار گروه های بالاسری و دولت و مجلس و غیره و غیره ؟؟؟؟؟؟؟ دلال ها . موج جدید با افزایش زمان پروژه ها حالا کارفرما تجربه کافی دارد و به پیمانکاران دروغی کار نمیسپارد شروع به تحویل یک سری واحد در برخی از نقاط میکند (این خودش یک افزایش قیمتی رو به همراه دارد) حالا موج جدید دلالان مشغول چه کاری هستند خرید از افرادی که ثبت نام کردند و فروش به قیمت بالاتر جهت سرمایه گذاری به ثروتمندان .
مشکل جدید برای دولت ایجاد شده هیچ جوره هم نمیتونه جلوش و بگیره از طرفی هم فیلتر خاصی نداشت برای تشخیص افراد واجد و شرایط هیچ سیستم هوشمندی هم وسط نبود حالا باید چیکار کرد ؟
نتیجه شد افزایش بی رویه قیمت در شهر و افزایش قیمت در اطراف شهر حالا موج جدید ساخت وساز های شهری هم با این افزایش نرخ شکل گرفته دیگه ما باید یک قول بی شاخ و دم طرفیم که دست به هرجاییش میزنیم قوی تر میشه دولت با بنیاد مسکن های مختلف ادارات سعی کرد کمکی کرده باشه اما اون هم با بازار سیاه افزایش قیمت داشت حالا این افزایش قیمت انقدر شیرین بود که قیمت خرید زمین ساخت و مصالح خیلی کمتر از فروش بود و یک بیزینس پول ساز امن و درست کرده بود در بخشی قیمت مصالح نیز افزایش پیدا کرد ولی باز هم جلو دار نبود و قیمت تمام شده واحد نوساز بیشتر شد دولت تو این مابین سعی کرد با ایجاد جذابیت بافت های فرسوده روهم وارد این طرح های نوسازی و موج ساخت وساز بکنه اما متاسفانه چون خیلی قیمت ها اختلاف پیدا کرده بود و شیرینی کار در مناطق مفرح بیشتر بود نتیجه خاصی نداشت و سیل صعودی ملک همه ما رو دیوانه کرد .
اما حالا نتیجه کار ما میلیاردرهای فقیری ساختیم که هزاران هزار میلیارد ملک دارند نه خریدارش هست نه فروشنده اش هست نه واقعا انقدر ارزش دارند تمامی کارخانه داران و تولید کنندگان سرمایه های خود را در ملک های گران قیمت شمال تهران بلوکه کردند و هیچ نتیجه ای نگرفتند.
الان در این رکود بازار به سمت ملک های کوچک و اصطلاحا ارزان قیمت رفته است .
حالا میخوایم به سوال اول پاسخ بدیم : متاسفانه در مملکت ما ملک تبدیل به یک کالای سرمایه ای شده چیزی که نیاز افراد هست سرپناه مردم هست تبدیل به کالای شده که برای همه سرمایه به حساب میاید و هر روز ارزشمند تر میشود.
- ما فراموش کردیم که راجب افزایش قیمت ملک های شمال ایران این وسط صحبت کنیم که اون رو در سر فصلی حدا برای شما شرح خواهم داد البته کوتاه .
ممنونم که تا اینجا همراه ما بوده اید.
با سپاس فراوان
گروه ساختمانی رخام