تاسیسات ساختمان

فهرست مطالب

 

  • باعرض سلام خدمت تمامی دوستان و همراها گرامی، امروز میخوایم راجع به موضوع مهم تاسیسات در ساختمان صحبت کنیم

اما این موضوع رو به چند بخش تقسیم بندی میکنیم .

قبل از اون باید چند مسئله مهم و توضیح بدیم : تاسیسات در ساختمان به تمامی مصنوعات الکتریکی (سیم کشی های برقی، کلید و پریز، تابلو برق ها و وسایل برقی اصلی مثل آسانسور و ….) و مصنوعات مکانیکی اعم از (لوله کشی گاز، اتفای حریق ، لوله کشی های فاضلاب، آب سرد و گرم ، موتور خانه پکیج و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و …..) تعلق دارند.

خوب حالا که توضیح جامعی در مورد تاسیسات موجود در ساختمان دادیم با انجام دسته بندی و شرایط مصرف و هزینه و نوع خروج ورود به جمع بندی کلی خواهیم رسید .

تاسیسات :

  • الکتریکال : تاسیسات الکتریکال یا همان الکتریکی همانطور که گفته شد به مصنوعات الکتریکی یا برقی ساختمان گفته میشود اما باید توجه داشت که کاملا با تاسیسات مکانیکال در هم تنیده هستند.

تاسیسات الکتریکال از پست های 20 کیلو ولت با فیدر های تضعیف ولتاژ به صورت کابل های زمینی یا هوایی به تابلو برق های کوچک تر و سپس به تابلو برق اصلی ساختمان منتقل می گردند .

این کابل ها اکثرا به صورت سه فاز RST  وارد ساختمان میشوند که همینجا باید گفت هزینه اشتراک برای ساختمان هایی که از برق سه فاز استفاده میکنند که اکثرا برای آسانسور است بیشتر از برق تک فاز است .

با گذاشتن کنتور که جدیدا قرائت از راه دور است دیگر اداره برق با شما کاری ندارند از تابلو برق اصلی به بعد با مجری ساختمان است که کابل سه رشته ای بسته به نوع مصرف اکثرا مسی به داخل واحد کشیده شده و از تابلو برقی در واحد کابل ها به مسیر های مختلفی مثل سرویس های بهداشتی و آشپزخانه و غیره

 

 

 

میروند که هرکدام تعریف خاصی بسته به نوع مصرف دارند مثلا در آشپزخانه بهتر است از کابل 2 در 2.5 استفاده کرد البته مهمترین در این بخش نوع فیوز و محاظ جان و آمپر آنهاست در ساختمان هایی که از پکیج و داکت اسپیلت استفاده میشود بهتر است فیدر داکت جدا باشد کابل آن بالاتر از میزان مصرف باشد تا افت ولتاژ اتفاق نیافتد و همینطور برای پکیج اما برای ساختمان هایی با کولر های آبی آنچنان افتی مشاهده نمیشود بیشتر افت ولتاژ هم موقع استارت دستگاه اتفاق میافتد .

مهترین نکات در این بخش جداسازی فیدر هاست و نباید خصاصت به خرج داد البته که نوع کابل مصرفی به برند و قطر نیز مهم است اما از حوصله خارج میشود در این مقال هم نمیگنجد.

  • مکانیکال : میشه گفت مهتر و پر هزینه تر از مبحث قبلی است. خودش به چند قسمت تقسیم میشود:
  • فاضلاب : تمامی آب هایی که در ساختمان مصرف میشوند توسط لوله هایی باید به فاضلاب شهری متصل بشوند در پارکینگ و حیاط و حیاط خلوت ها تراس ها آشپزخانه و سرویس های بهداشتی لوله های مصرف پلیکا و پوشفیت و سایلنت پوشفیت ها هستند که لوله های پوشفیت با ضخامت مخصوص قیمت مناسب آب بندی مطمئن و البته صدای کمتر بالاترین امتیاز را در این بخش دارا هستند.

باید متذکر شد که داشتن شیب بندی مناسب آب بند کردن و نوع لوله این مسیر را سالها بیمه میکند.

  • آب سرد و گرم : از شاه لوله اصلی خیابان لوله کشی میشود و به داخل ساختمان و واحد میاید انتخاب نوع پمپ برای لوله کشی اصلی و انتخاب نوع لوله و مسیر لوله بسیار حائظ اهمیت است که از لوله های سفید یا اتویی لوله های پرسی لوله مسی و لوله های فلزی استفاده میشود که بالاترین امتیاز با لوله های پرسی است.
  • گاز : تمامی مسیر گاز کشی حتی اتصالات نوع لوله محل اتمام و از همه مهتر محل کنتر باید از شرکت گاز و ناظر مربوطه اخذ مجوز کرد.
  • اتفای حریق و اعلان: با پمپ مناسب و منبع مخصوص و لوله های فلزی در مکان های تایین شده باید اتفاع را کار کرد و تایید آتشنشانی که از محترین و سخت ترین بخش های کار است .
  • موتور خانه یا پکیج : اکثرا در ساختمان ها به دلیل هزینه بالا برای ساخت و نگه داری از پکیج به جای موتور خانه استفاده میشود اما در ساختمان های بالای 8 یا 10 طبقه وجود پمپ خانه و موتور خانه الزامی میباشد.

 

  • سرمایشی و گرمایشی : کولر آبی ، چیلر های تراکمی ، چیلر های آبی ، داکت اسپیلت ، وی آر اف ، کولر گازی ، شوفاژ . وسیله های گرمایشی و سرمایشی هستند که در کشور استفاده میشوند که هرکدام بسته به نوع فاز بودجه مورد نظر و نوع کاربری ساختمان به اجرا در می آیند اما در ساختمان های مسکونی کوچک مقیاس اکثرا از ترکیب کولر آبی و شوفاژ ی، کولر گازی یا داکت اسپیلت بهره میبرند چون نیازی به موتور خانه ندارند و هزینه نگه داری و اجرای پایین تری نسبت به سایرین دارا می باشند.

 

 

تشکر میکنم که وقتتون رو در اختیار ما قرار دادید اما در مقاله ای جدا هرکدام را به تفضیل شرح خواهیم داد.

 

 

                                         باتشکر فراوان

                                  گروه ساختمانی رخام

دیدگاهتان را بنویسید